26 juli 2012

Rädda mig?

Med min starka min starka insekts och spindel-fobi (extra poäng för att jag har koll på att spindlar inte är insekter?) tyckte jag att skaffa just katter var ju lite sådär extra smart! Dels är de trevliga, söta djur och så kan de döda de otrevliga småsakerna jag får panik av.

Jag menar, katter är ju jägare som kan klara av fåglar och råttor! Några små insekter borde vara småpotatis.

Tji fick jag. För mina katter (jag har två) är de sämsta jägare jag har sett! Snart 4 år gamla har jag aldrig sett dem verkligen döda något...

Jag såg dem en gång försöka döda en bananfluga. Tillsammans. Det tog 5 minuter innan den ena antingen åt upp den eller den flydde, vi vet inte säkert. Jaktdjur? My ass!

Nu inatt försökte jag få dem att döda en bärfis. Efter den ena försökt nosa ihjäl den i 5 minuter (den andra såg den inte ens) tog jag mig själv i kragen och öppnade fönstret för att försöka vifta ut den (något som inte är det lättaste med en katt som vill ut genom fönstret samtidigt)!

Till deras försvar måste jag dock tillägga att jag inte har sett en spindel hemma på 4 år... Jo en men den tror vi att ena katten lyckades döda! Så kanske är de duktigare utan publik. Eller så kanske de bara kan döda spindlar?